Barion Pixel

Táblák | Feliratok | Reklámtechnika

ADR RID ADN narancssárga tábla

A narancssárga tábla gyártásának szigorú feltételei

A narancssárga tábla gyártásának szigorú feltételei

 

A veszélyes áruk nemzetközi közúti szállításáról szóló megállapodás pontosan meghatározza, hogy a narancssárga tábla milyen kivitelben készüljön. Meg van határozva a tábla mérete, a betűk és szegély magassága és vastagsága, valamint az, hogy kötelezően fényvisszavető kivitelűnek kell lennie. Ezen felül a tábla 15 perc égés után sem válhat le a tartójáról, rögzítve kell maradnia akkor is, ha a jármű felborul. Továbbá kiemelten fontos, hogy a feliratnak 15 perc égés után is olvashatónak kell maradnia.

 

Hogyan érhető ez el?

 

Narancssárga tábláinkat a fenti követelmények miatt dombornyomott kivitelben gyártjuk, így a festék leégése esetén is olvasható marad a rajta szereplő felirat. Ez kiemelten fontos, hogy a kiérkező hatóságok a lehető leghamarabb azonosítani tudják, hogy milyen veszélyes áru szenvedett balesetet, milyen kárelhárító manőverbe kell kezdeni.

 

Webáruházunkban a narancssárga tábla ide kattintva érhető el

 

Táblatartó a narancssárga táblához itt található

 

Valamint kínálatunkban megtalálható az univerzális, cserélhető narancssárga tábla szett

Ha a táblán a veszélyt jelző számok és karakterek cserélhetőek, ezeknek a szállítás során nem szabad elmozdulniuk, bármilyen helyzetben is van a jármű.


Ha a narancssárga tábla tartóra van rögzítve, akkor ezt úgy kell kialakítani és rögzíteni, hogy szállítás közben ne csukódjon be, illetve ne nyíljon ki és ne lazuljon meg, különösen ütközés vagy véletlen folytán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük